Träfönster

Träfönster från Calida

Träfönster är det självklara valet för dig som uppskattar ett material som andas. Vi tillhandahåller de allra bästa produkterna i segmentet. Våra  fönster av trä är normalt utåtgående vridfönster med spanjolett eller har en gammaldags sidohängning. Även inåtgående fönster finns att tillgå.

Tack vare det stora utbudet av tillval kan man få i stort sett få det utseende man önskar på sitt fönster. De finns i de flesta kulörer, med eller utan spröjsar och mittposter.

De flesta som väljer träfönster gör det av följande anledningar:

 • Trä är ett naturligt material som andas
 • Träfönster uppfattas som estetiskt tilltalande
 • De följer traditionella byggnadstraditioner

Alla våra fönster av trä genomgår en skyddsbehandling som motverkar röta och blånad. Denna behandling kan utföras på en rad olika sätt.

Täckmålade träfönster

 På samtliga ytor behandlas komponenterna före ihopsättning med en 1-komponent vattenburen grundfärg och en 1-komponent vattenburen täckfärg.

Laserade fönster

Med laserade fönster menas att komponenterna behandlas med en vattenbaserad lasyr och lasyrlack innan de sätts ihop. Det ger ett behagligt utseende.

Kittfärg

Kittfärgen är vit som standard, och det är vita fönster som avses om inget annat anges. Utöver vit så finns det röd, grön eller brun kittfärg.

Klicka på länkarna för utförligare information som rör våra träfönster.

  Bli kontaktad för mer info om våra träfönster

  Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig och berättar mer om fördelarna med fönster av trä.

  Läs mer om våra fönster och altandörrar i trä/aluminium

  Klicka på bilderna nedan:

  Fönster och altan/balkongdörrar Trä från SP Fönster