Komposit/PVC

Trä & Trä/aluminium

Aluminium

Altan- och balkongdörrar

Varje altan och balkong förtjänar en vacker dörr i glas som både släpper in mycket ljus och skapar en inbjudande känsla. Här hittar du ett brett utbud av altan- och balkongdörrar i alla fyra material Det vanligaste är att de öppnas utåt men det finns möjlighet att få modeller som öppnas inåt samt en rad andra valmöjligheter för att få personligt anpassade dörrar. Har du frågor eller specifika önskemål är du alltid varmt välkommen och kontakta oss genom att skicka ett mail eller ringa.

Dörrar i flera olika material

Du kan beställa din altan- eller balkongdörr i flera material. Materialen har lite olika egenskaper och det kan även handla om vilken känsla du är ute efter eller vilket material omkringliggande fönster har. Samtliga dörrar vi tillhandahåller är vackra och vilket material du väljer påverkar inte kvaliteten och funktionen på något sätt. En altandörr blir en naturlig förlängning rakt ut i trädgården och balkongdörren gör det möjligt att sitta ute och dricka en kopp morgonkaffe en varm sommarmorgon. Dörren kan monteras in där en befintlig dörr har suttit eller på en helt ny plats.

Altandörr i trä och trä/aluminium

Trä är ett levande material som är ett klassiskt val som ger en naturlig känsla. En altandörr i trä kräver lite underhåll i form av att olja in den med jämna mellanrum och vid behov skrapa färg och måla på nytt. Önskar du den varma känslan av trädörr går det att kombinera tillsammans med aluminium. Då är dörren invändigt i trä och utvändigt är det aluminium. Det minskar underhållsarbetet då aluminium utvändigt kräver betydligt mindre underhåll samtidigt som du får det bästa av två världar.

Balkongdörr i aluminium

Det finns inget som hindrar att du väljer att ha aluminium både på in- och utsida av dörren. En dörr helt i aluminium kräver inte något underhåll om det inte uppstår en skada mot dörren. Ett material som står emot väder och vind på ett ypperligt sätt och har egenskaper för att leda bort kyla från utsidan och behålla värme invändigt.

Komposit/PVC

Komposit som också går under namnet PVC är ett plastmaterial som uppskattas då det är något billigare än övriga alternativ. Det kräver inte någon form av underhåll utan kan torkas av med en våt trasa vid behov och har väldigt bra isoleringsegenskaper.

Skapa din unika altan- och balkongdörr

Vi vet att inget hus är det andra likt och skapar därför den perfekta dörren till dig. De tillverkas alltid måttanpassade för att passa in. Andra tillval som kan göras är färg, handtag, spröjs och om den ska öppnas inåt- eller utåtgående. Alla dessa val gör det möjligt för dig att få en vacker dörr till altan eller balkong som uppfyller dina önskemål.

Kombinera tillsammans med fönster

Altan- och balkongdörrar kan alltid kombineras med fönster i samma serie. Det kommer att ge ett trevligt helhetsintryck på fastigheten. Både fönster och dörrar tillverkas och anpassas på samma sätt, genom att välja exempelvis färg och handtag som du tycker bäst om.

    Bli kontaktad för mer info om balkong- och altandörrar

    Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig och berättar mer om fördelarna med alumimiumfönster.

    Kulörkatalog