Komposit/PVC

Trä & Trä/aluminium

Aluminium

Altandörr och balkongdörr

Altandörrar & balkongdörrar i trä och aluminium är vanligtvis utåtgående, men finns även att tillgå som inåtgående dörrar.

De går att få med både bröstning nedtill eller glas hela vägen. En rad olika spröjsningsalternativ, kulörer och handtag gör att du kan få i stort sett vilket utseende du vill. Dörrarna har också inbyggd dörrbroms och är byggda för att matcha fönstren i motsvarande serie.

Att välja denna kombination innebär att du får det bästa av två världar. Dels får du på insidan en naturlig och vacker trädörr, men tack vare beläggningen av aluminium på utsidan får du där istället ett mycket beståndskraftigt material som tål väder och vind.

Om aluminium

Aluminium är ett grundämne med atomnummer tretton. Den framställs genom att ta en form av lerjord som innehåller aluminiumoxid och sedan genom en kemisk process få fram denna lätta och tåliga metall. Och anledningen att den ofta väljs för just dörrar och yttre skydd är att den står emot korrossion på ett förträffligt sätt. Men det är inte minst i kombination med trä som den förenar önskvärda egenskaper hos en altandörr.

Som antytts ovan väljer många just altandörrar med trä och aluminium av följande orsaker:

  • Är ett ytterst slitningsfritt på utsidan
  • Kräver lite underhåll
  • Vacker och organisk känsla på insidan

Beställ din vackra och nästan underhållsfria altandörr eller balkongdörr idag!

    Bli kontaktad för mer info om balkong- och altandörrar

    Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig och berättar mer om fördelarna med alumimiumfönster.