Underhållsfria PVC-fönster

PVC/Kompositfönster

Kompositfönster går under en rad olika namn som PVC-fönster och plastfönster. PVC är en förkortning för materialet som de tillverkas i, polyvinylklorid. De har blivit otroligt populära tack vare att de är helt underhållsfria då du inte behöver olja eller måla dessa. Förutom att kräva minimalt underhåll är det ett mycket prisvärt alternativ till dagens moderna hus både vid en nybyggnad eller byte av befintliga fönster. Har du frågor om kompositfönster är du alltid varmt välkommen att kontakta oss via telefon på 0501-107 15 eller mail för mer information.

Att välja kompositfönster

Vid val av kompositfönster behöver du inte kompromissa med kvaliteten, materialet kommer med en rad fördelar. Fönstrena fungerar att använda på de flesta hus och lämpar sig för dig som söker det som är riktigt enkelt att sköta. Att det dessutom är ett av de mest prisvärda alternativ om finns inom kategorin fönster gör det till ett extra attraktivt val. Nedan kan du läsa mer om de fördelar som kommer med valet av kompositfönster.

Lång garanti och hållbarhet

Kvaliteten på de kompositfönster som Calida använder är riktigt bra vilket också är anledningen till att vi alltid lämnar 15 års garanti. Under 15 år kommer du att vara helt trygg i att dina fönster inte ska gå sönder – och så klart brukar de hålla många år som följer. Produkter i plast står emot årets alla årstider på ett utmärkt sätt.

Isoleringsförmåga

Fönster bör ha ett bra U-värde som indikerar på dess isoleringsegenskaper. Med ett kompositfönster stannar värmen på rätt sida av glaset, värmen blir kvar i huset och kylan stannar kvar på utsidan. Plastmaterialet isolerar bra eftersom det är ett icke-ledande material. Det leder inte kylan utifrån in i huset. Isoleringsegenskaperna kommer sig från att profilerna är ihåliga där det finns indelade kammare som är fyllda med luft.

Minimalt med underhåll

Är du en person som inte vill skrapa fönster, måla och ägna dig åt liknande underhåll är kompositfönster det perfekta valet. När det pratas om underhåll på kompositfönster är det om du själv tycker att de behöver rengöras från damm och smuts. Det gör du med en vanlig trasa, vatten och vanliga rengöringsmedel. Såpvatten är något av det bästa till fönstret när det är i behov att rengöras. Du ska aldrig använda olika typer av lösningsmedel då det kan skada plasten.

Måttanpassade kompositfönster

Vid beställning av fönster från oss kan du känna dig trygg i att de alltid tillverkas måttanpassade utifrån dina behov. Det gör att de kompositfönster du beställt alltid kommer att ha den bästa passformen utifrån var de kommer att monteras upp.

Minskar risken för inbrott

Det kan minska risken för inbrott i hemmet genom att sätt in kompositfönster. Att lyfta ur själva fönsterkassetten är så gott som omöjligt då glaslister och beslag sitter på insidan. Ska inbrottstjuvar ta sig in krävs det att glaset krossas, vilket drar till sig onödig uppmärksamhet.

Tillval

Du kan få ditt kompositfönster precis som du önskar. Välj kulör, om det ska vara med eller utan spröjs, olika glastyper, handtag och mycket mer. Genom att formge och anpassa fönstret efter dina önskemål så kommer det att passa bra in i omgivningen. Det går även att välja mellan olika sätt att öppna fönstret där det absolut vanligaste är Dreh-Kipp. Dreh-Kipp innebär att handtaget vrids uppåt för att ställa det i vädringsläge och att det går att öppna sidohängt inåt så du bekvämt kan stå kvar inne och putsa både in- och utsida av fönstret.

Miljösynpunkt

Är plast verkligen ett bra val för miljön? Svaret på frågan är ja. Visserligen går det åt mer energi i tillverkningsprocessen att skapa kompositfönster i jämförelse med de i trä, men först och främst har fönstret en lång hållbarhet. Den andra aspekten är att det inte krävs någon form av underhåll som olja och färg vilket träfönster är i behov av. Sammanfattningsvis blir miljöpåverkan över lång tid väldigt låg.

  Bli kontaktad för mer info om våra underhållsfria PVC-fönster

  Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig och berättar mer om fördelarna med PVC-fönster

  Kulörkatalog

  Fakta om PVC-fönster

  • PVC fönster kallas som de gör eftersom de är gjorda i plasten med samma namn.
  • Förkortningen PVC står för polyvinylklorid och är ett plastmaterial som går under kategorin volymplaster. Den tillverkas genom en syntes av klor och eten.
  • Plasten fick sitt kommersiella genombrott på 1920-talet och har sedan dess använts inom en rad olika kommersiella områden.
  • Inom byggbranschen har den exempelvis använts till rör, golv och kablar.
  • PVC har även varit en flitig komponent i olika typer av textilier, men plasten har också använts i vanliga LP-skivor. Det kulturella värdet av denna plast kan därmed sägas vara mycket stort.

  Just fönster med ramar och detaljer i detta material kom att börja tillverkas på 1950-talet, och blev snabbt populära. Inte minst i de regioner av världen där trä är en bristvara.

  Därför ska du välja PVC-fönster

  En av de stora fördelarna med PVC fönster är hållbarheten. Studier har visat att dessa fönster håller betydligt längre och inte kräver samma underhåll som träfönster. Och även vad gäller annan säkerhet och miljöhänsyn står de sig bra i förhållande till andra material.

  Att de inte påverkar miljön negativit trots att PVC alltså är en plast, beror på följande:

  Visserligen går det åt mer energi för att producera PVC-fönster än vanliga träfönster, men eftersom man inte behöver behandla dem med giftigt ytskick (lack eller färg), blir miljöpåverkan trots allt låg.

  Om du har några frågor om just PVC-fönster, tveka inte att kontakta oss.