Passivhusfönster

Passivhusfönster från Calida Fönster & Dörrar

Passivhusfönster är den nya generationens fönster. De tillverkas av Geneo i det patenterade materialet RAU-FIPRO. Materialet ger en mycket hög stabilitet och vridstyvhet och har statiska egenskaper som hittills inte varit möjliga utan att använda stål.

Lämpliga fönster till passivhus

Här pratar vi om ett fullarmerat fönstersystem, men utan stålkärna. Genom att använda rätt sorts glas är dessa även lämpliga för passivhus, ett samlingsnamn för olika byggtekniker som har det gemensamt att det bidrar till att skapa bostäder som är ytterst energisnåla. Dessa fönster har ett u-värde som går ner till 0,73. Och med ett byggdjup på endast 86 mm är fönstret unikt inom segmentet. Fönster är tillverkat i PVC och räknas som ett av de absolut mest energisnåla på marknaden.

Öppningstypen är inåtgående sid-bottenhängt (Dreh-kipp). Möjligheten till utåtgående fönster i RAU-FIPRO finns i profilsystemet Nordic Plus. Det innebär alltså att du har stora valmöjligheter och kan få den öppningstyp du efterfrågar.

De som väljer passivhusfönster gör det därför att:

Man vill spara pengar genom mindre elkostnader
Man vill värna om miljön
Man vill slippa krävande underhåll

Titta in vårt utbud med passivhusfönster från Geneo och välj sedan det fönster som passar dig bäst. Om du har några frågor kring dessa miljövänliga fönster, kontakta oss. Vi försöker att återkomma till dig inom en dag.