Komposit/pvc

Trä

Trä/aluminium

aluminium

Passivhus

Olika typer av fönster

Fönster tillverkades från början med en träram men idag finns det en rad material och valmöjligheter. Moderna fönster har idag mycket goda isoleringsegenskaper vilket gör att byte av gamla fönster är fördelaktigt ur energisynpunkt.

Välj rätt material

Vilket material och val av fönster du gör beror på en rad faktorer. Vad du personligen gillar bäst och hur mycket underhållsarbete du vill lägga ner är två exempel på vad som kan vara avgörande. Har du frågor om material eller har svårt att besluta dig mellan två olika är du alltid välkommen att kontakta oss på Calida.

Komposit/PVC

Helt underhållsfria fönster som kommer med 15 års garanti och har mycket bra isoleringsegenskaper. Eftersom att glaslisterna sitter på insidan är det relativt inbrottssäkra fönster.

Träfönster

Trä är ett material som andas och är ett naturligt material som uppfattas som estetiskt tilltalande av de flesta. Det mest klassiska valet när det kommer till fönster.

Aluminiumfönster

I ett aluminiumfönster är karm och båge helt i aluminium. Det ger otroligt lättskötta fönster och passar för dig som vill slippa måla och skrapa.

Trä/Aluminiumfönster

Kombinera det varma och naturliga från trämaterial tillsammans med lättskötta delar i aluminium. En utsida i aluminium står emot väder och vind och trä på insidan plockar fram en genuin känsla.

Passivhusfönster

Kallas för den nya generationens fönster och passar i passivhus som värnar extra om miljön ur energisynpunkt.

Tillval fönster

Varje fönster tillverkas utifrån dina behov och önskemål. Alla fönster måttanpassas efter dina önskemål. Därför kan du vid en beställning av fönster alltid göra flera val. Nedan följer exempel på de tillval som du kan göra:

  • Olika spröjs
  • Kulörer på fönster
  • Handtag

Genom att göra olika val kan du skapa fönster som passar bäst på din fastighet med en personlig touch.

    Bli kontaktad för mer info om våra fönster

    Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig och berättar mer om fördelarna med våra fönster.

    Kulörkatalog