Innerdörrar

Innerdörrar från Calida

Att kunna stänga dörren om sig inomhus kan vara både skönt och nödvändigt till exempelvis kontoret eller sovrummet. Innerdörrar finns i en rad olika valmöjligheter och utföranden för att passa dina behov och smälta in med inredningen och designen i hemmet. Calida erbjuder en rad olika typer av dörrar till inomhusmiljö av hög kvalitet. Tillsammans med er tar vi fram den bästa lösningen – välkommen att kontakta oss via mail eller telefon så berättar vi mer och hjälper dig hitta rätt.

Välj rätt innerdörr

Vilken typ av innerdörr som passar dina behov utgår ifrån hur den ska användas. Innerdörren skiljer sig något åt beroende på om den ska användas i en villa, en lägenhet eller på ett kontor. Den kan vara ljudisolerad eller ha glas för att både ge ljusinsläpp och skapa en trevlig atmosfär. Några av de valmöjligheter du kan har gällande innerdörrar är:

 • Massiv dörr
 • Lätt dörr
 • Dörrar med glas
 • Ljudisolerad
 • Ny eller gammal standard gällande mått på dörren
 • Vänster- eller högerhängd
 • Välja mellan olika färger
 • Andra detaljer som handtag och utsmyckning

Innerdörrar monteras generellt för att fylla en funktion. Stänga ute ljud eller skapa avskildhet är två exempel. Utifrån behovet kan vi också hjälpa dig att hitta rätt innerdörr.

Montera innerdörr

Att montera in en innerdörr är inte ett avancerat jobb utan något de flesta klarar av utan problem och som dessutom går relativt fort. Vet du att den tidigare dörren är tillverkad efter 1972 har du med största sannolikhet standardmått på din dörr vilket innebär att hålet i väggen är 9 dm brett och 20 dm högt. För att alltid vara säker vid en beställning är det viktigt att du mäter. Då kan du montera in den nya dörren i samma karm som den gamla suttit i.

Vacker design

Inomhus passar det bra med innerdörrar som har en vacker design. Du får alltid börja med att välja typ av dörr. Det kan vara en helt solid dörr eller en med glas som låter ljuset flöda in i rummet. Placeras en innerdörr för att enkelt kunna dela av exempelvis mat- och vardagsrum. Vid en middag kan då de vuxna äta vidare i lugn och barnen leka under uppsikt i vardagsrummet. Till ett sovrum är det önskvärt med en dörr utan insyn. Då kan du välja mellan en rad olika modeller och designer för att den ska smälta in.

Skapa en innerdörr

När du har bestämt dig att köpa en innerdörr kommer du att få börja välja vilket material den ska tillverkas i. Du bestämmer också färg – välj mellan en neutral i trä, laserade trädörrar eller andra färger. Dörrarna kan vara helt släta och neutrala eller ha flera detaljer och spårningar. Det kan skapa en dramatisk effekt och vara ett extra inslag i hemmet. Arbetar du mycket på ett kontor kan det vara skönt att kunna stänga en ljudisolerad dörr vid behov för att prata i telefon utan störningsmoment och liknande. Vi hjälper dig att hitta en innerdörr som uppfyller de behov du har inomhus.

Broschyr om våra innerdörrar

Läs eller ladda ner broschyren om innerdörrar från vår leverantör Starcenter genom att klicka på bilden nedan.

  Bli kontaktad för mer info om våra innerdörrar

  Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig och berättar mer om fördelarna med våra innerdörrar