Ytterdörrar

Ytterdörrar från Calida

Ytterdörren är viktig för husets helhetsintryck då det är en detalj som alla lägger märke till. Utseendet på dörren kan anpassas för att smälta in med huset på bästa sätt. Vi på Calida har ett brett utbud av ytterdörrar och kan erbjuda både klassiska och moderna modeller som håller hög kvalitet. Den kommer att stå emot väder och vind under många år, därför vill vi hjälpa dig att hitta den perfekta dörren. Välkommen att kontakta oss via mail eller telefon om du har frågor om våra ytterdörrar.

Hitta rätt ytterdörr

Vilken ytterdörr som är rätt för dig beror på flera faktorer. I grunden är de uppbyggda på samma sätt med en träregelstomme och aluminium på in- och utsidan. De har en god isoleringsförmåga och värmen stannar inomhus och kylan utifrån tar sig inte in. Vilket material som används och hur den designas är sedan något som du beslutar om. Några av valen du gör är:

  • Material som används
  • Färg på ytterdörren
  • Design som klassisk eller modern
  • Om ytterdörren ska ha fönster
  • Andra detaljer som spårningar och dekorationer
  • Vänster- eller högerhängd

Utseendet på ytterdörren kan vara både diskret för att smälta in i fasaden eller vara detaljen som lyfter huset. Det är du som bestämmer vad du är ute efter. En sak som kan vara bra och tänka på är om du upplever hallen som mörk och trång kan en ytterdörr med stort fönster skapa en helt ny känsla.

Fokus på säkerhet

En ytterdörr ska även skydda från inbrott i huset. Dörrar från Calida håller hög säkerhet och vi tillhandahåller också säkerhetsdörrar för dig som önskar en ännu högre nivå av säkerhet i hemmet. Ytterdörrarna är mycket solida och kraftiga. Glaset som sitter i är ett isolerat säkerhetsglas som är framtaget för att kunna stå emot våld utifrån. Det ger dig en trygghet när du lämnar hemmet för några dagar.

Montera in en ytterdörr

Självklart ska en ytterdörr vara lätt att montera in när du har fått hem den. Vanliga ytterdörrar kan du själv lyfta och hantera och säkerhetsdörrar är något tyngre och kan kräva två personer vid lyft och montering. Ytterdörrar som har låsbeslag monterad direkt vid leverans blir ännu enklare att montera in och något de flesta enkelt klarar av. Bytet av dörr är snabbt gjort och håller sedan i många år – ytterdörrar har en livslängd på drygt 30 år.

Ytterdörren för din fastighet

Calida har ytterdörren till din fastighet. I det breda sortimentet av ytterdörrar kan du hitta vad du söker. Här hittar du vanliga ytterdörrar, säkerhetsdörrar och pardörrar. Vi tillhandahåller alltid dörren efter dina önskemål vilket gör din dörr unik. Önskar du många detaljer på din dörr kan vi med hjälp av snickarglädje skapa spårningar eller dekorationer för att matcha exempelvis de fönster du har. En ytterdörr med glas ger ett ljusinsläpp i rummet. Glaset kan ha olika utseende och förhindrar insyn. På glaset är det valfritt om du vill ha spröjs eller inte. Att montera in en ny ytterdörr kan vara ett stort lyft för utseendet på fastigheten.

Broschyr om våra ytterdörrar

Läs eller ladda ner broschyren om ytterdörrar från vår leverantör Starcenter genom att klicka på bilden nedan.

Du kan också öppna broschyren i PDF-format genom att klicka här.

    Bli kontaktad för mer info om våra ytterdörrar

    Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig och berättar mer om fördelarna med våra ytterdörrar