Montering och tillvägagångsätt

Att anlita Calida ska kännas tryggt och enkelt för er som kund. Vi tar ansvar från början till slut och är mycket flexibla i vårt arbetssätt för att kunna tillgodose era speciella behov eller önskemål.

Börja med att kontakta något av våra säljkontor. Kom gärna in och titta på våra utställningar för att skapa en bild av vad som passar er. Vi kommer hem till er och går igenom era önskemål, mäter samt kommer med eventuella förslag. Inom kort kommer ni få ett kostnadsförslag från oss. Givetvis kostar hembesöket ingenting.

Om ni beslutar er för att anlita Calida går vi tillsammans igenom offerten och gör en orderbekräftels, där vi klart och tydligt skriver upp vad som ska göras. Totalsumman ni får är för fullt färdigt arbete som vi kommer överens om. Inga ”överraskningsfakturor” tillkommer. På orderbekräftelsen står även vilken vecka vi kommer utföra arbetet.

Calida bilNågon dag innan överenskommen arbetsstart kontaktar vi er för att kontrollera att vi kan komma, samt att vi får tillträde till ert hus/fastighet. Speciella önskemål från er tas upp med montören direkt. Vi är mycket flexibla i vårt sätt att arbeta. Vi ber er dock att plocka bort gardiner, blommor samt möbler framför fönstren. Ju bättre bortplockat desto fortare och smidigare går montaget.

FönsterbyteVid fönsterbyte görs det mesta arbetet inifrån. Fönsterbågar krokas av. För att undvika skador i tapeter ock dylikt sågas oftast karmen isär i mindre bitar och plockas ut. Alla gamla fönster, karmdelar och övrigt skräp tas om hand av oss. Efter rivningen sopas arbetsområdet av och skräpet körs till återvinningscenral.

FönsterNya fönster/dörrar monteras enligt gällande normer, med rätt drevnings- och infästningsmaterial för aktuell fönstertyp. Detta är mycket viktigt för fönstrens fortsatta funktion. Själva fönsterbytet går förhållandevis fort så det är inte öppet särskilt länge, vilket gör att vi kan byta fönster hela året om. När fönstren sitter på plats måttas utvändiga bleck, plåtar, foder etc. fram. Allt måttanpassas till varje separat objekt. Invändiga foder och lister spikas upp. Dessa är normalt färdiglackade, vita.
Sista utvändiga plåtarna monteras, samt eventuella tillval som persienner, myggnät etc. Montörerna tackar för sig och frågar om allt är till belåtenhet.

Georg
Skulle det uppstå några komplikationer i framtiden så är vi bara ett samtal bort. Vårt mål är att alltid vara lättilgängliga. Även efter avslutat arbete.